Hogyan fér be az elefánt egy SMART-ba?

 

Már régóta nagyon tetszik és gondolkozom rajta, hogy beszerzek egy ikonikus Eames elefántot Rozinak, úgyhogy nem volt kérdés, amikor ma megláttam leértékelve ezt a rózsaszín cukiságot a MOBILI MANIA-ban. (mobilimania.hu)

Boldogan hazacipeltem. Be kell vallanom, inkább magamnak 🙂

Az 1940-es évek elején Charles és Ray Eames, az amerikai dizájner házaspár több évet töltött el a rétegelt lemezek háromdimenziós formákká történő alakításával és finomításával, ezzel létrehozva egy sor bútort és szoborszerű alkotást. A két részből álló elefánt – az összetett görbéknek köszönhetően – a legnagyobb technikai kihívást jelentette, így ez a darab soha nem került sorozatgyártásra. Egy prototípusa, amelyet Charles 14 éves lányának, Lucia Eamesnek készített, 1946-ban kiállításra került a New York-i Modern Művészetek Múzeumában. Ez az elefánt még ma is az Eames család birtokában van.

A 2007-es limitált kiadás után a Vitra elkezdte gyártani a legendás Eames Elephant rétegelt lemez verzióját, majd néhány évvel ezelőtt műanyagból is elérhetővé tette, megcélozva azt a célcsoportot, amelyre eredetileg szánták: a gyerekeket.

Függetlenül attól, hogy az elegáns fából készült tárgyat választjuk a nappaliba, vagy a színes műanyagot a gyerekszobába, vagy esetleg kültéri használatra, a dekoratív kis állat a barátságos füleivel örömet szerez a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.

Erre én vagyok a legjobb példa – és az én művésznő babám, aki azonnal hozzá is öltözött. 🙂

 

Forrás: vitra.com