A zöld

Az év abszolut slágere lett, mivel a PANTONE a Greenery-t választotta az év színének 2017-ben. A lakberendezési üzleteket elözönlötték a nagy levélmintás párnák és tapéták, melyekkel könnyedén divatossá tudjuk alakítani a nappalinkat. Azonban vigyázat, mindig csak foltszerűen használjuk őket, mert nagy felületen zavaró lehet. Én ne nagyon bánkódjunk, ha amilyen gyorsan jött, olyan könnyen ki kis megy a divatból….
Aki inkább a természetesség híve, és szeretne zöldet becsempészni az enteriőrbe, annak érdemes egy-két nagyméretű, nagylevelű szobanövényt beszereznie, vagy a haladóknak rendkívül látványos megoldás lehet a beltérre is alkalmazható zöld élőfal.

A zöld mindig optimista nyugalmat sugall, a személyes kedvencem a puha penészzöld árnyalat (RAL 6011, 6021) amelynek visszafogott színe bútoron és falon is egyaránt jól mutat.

Extrémebb variációk a szintén nagyon divatos emerald green (RAL 6001) – magyarul smaragdzöld – erőteljesebb színe, vagy a sötétebb zöldek, melyek arannyal, vörössel kiegészítve az angol enteriőrök világát idézik.

De a zöld egészen biztosan megtalálható a hegyvidéki erdei házak lakberendezésében is, ahol a meleg faburkolat, a puha szőrme takarók és a kandallóban pattogó fa hangulatához kiválóan illő szín.

 

(a képek nem saját munkák, kizárólag illusztrációk)