A szürke

Olyan szürke… unalmas… egérszínű… Ezt szoktuk mondani, mikor valakinek vagy valaminek a semmilyenségét akarjuk kifejezni, és talán gondolni is, amikor felmerül, hogy fessük divatos szürkére lakásunk falait vagy vegyünk egy szürke kanapét. Viszont egyből ott az ütős ellenérv, hogy nem kényes szín. Na, akkor most legyen szürke, vagy ne legyen? Legyen!!! 🙂

A szürke valóban nagyon divatos, falra festve a világos árnyalatait szinte bármilyen fényviszonyokkal rendelkező lakás elbírja, a sötétebb árnyalatokkal viszont érdemes vigyázni, mert nagyon besötétítik a teret. Padló esetében a szürke laminált parketta például kiválóan illik a skandináv vagy a kortárs modern enteriőrökhöz, és nem utolsó sorban valóban nem látszik rajta, ha nincs minden nap takarítva, ami nagy előny lehet, ha például egy kutyussal élünk együtt.

Stílusoknál maradva, a szürke univerzális, skandináv stílusban használva pasztell színű kiegészítőkkel és sok világos fával, modern kortárs stílusban ezüst, arany kiegészítőkkel és sötétebb faburkolatokkal, art deco stílusban fekete magasfényű fafelületekkel és fehérrel kombinálva gyönyörű.

Mutatom a képeken.

 

(a képek nem saját munkák, kizárólag illusztrációk)