DR. HAINFAHRT ESZTER

 

+36-20/417-31-21
ikonhomedesign@gmail.com

 

Bankszakjogászi pályám mellett, a Lakberendezők Országos Szövetségének tagjaként lakberendezőként dolgozom.

 

Miben tudok segíteni?

 

SZÓBELI SZAKTANÁCSADÁS, KONZULTÁCIÓ

Lehet bármi, egy-egy helyiség, színek, elrendezés, stílus kialakítás… vajon milyen kanapé, függöny, szőnyeg dobná fel a helyiséget, vagy merre kellene indulni beszerezni? Hogyan lehetne egységes stílusúvá alakítani a tereket?
Sokan egyszerűen nem is tudják, hogy mi a baj a lakásukkal, csak nem érzik otthonosan magukat.
De ide tartozhat például a divatos szóval ‘home staging’-nek nevezett tanácsadás is, amikor az eladásra szánt lakást kellene egy kicsit kelendőbbé tenni. A lakás kisebb befektetéssel történő kipofozása akár milliókat érhet…

A szóbeli tanácsadás során találkozunk személyesen, megbeszéljük, hogy milyen jellegű igények merülnek fel, és
miben tudnék segíteni. Ilyenkor műszaki és lakberendezési tervek még nem készülnek, legfeljebb néhány szabadkézi rajz, amely megkönnyíti az ötletek elképzelését.
Előfordult már egyszer, hogy egy 50 nm-es nappali teljes berendezését tologattuk át azonnal … a megbízó nagy megelégedésére 🙂 Én pedig boldog voltam, hogy ő jobban érzi magát az új elrendezéssel.

Ez egy egyszeri alkalom és kb. 3 óra időtartam. Az ára 30.000,- Ft + áfa.

 

LAKBERENDEZÉSI TANÁCSADÁS

Amikor megszületett a nagy döntés a lakásvásárlásra, vagy a már meglévő lakás esetében érkezett el az idő egy-egy helyiség vagy az egész lakás átalakítására – mert pl. megváltoztak a család igényei -, akkor jól jöhet valaki, aki segít ebben. Ha már túl vannak azon, hogy megy ez egyedül is, mert a lehetőségek, stílusok, színek, minőség és árak pömpingje sokkolóan hat, akkor én segítek eligazodni.
A szóbeli tanácsadás mellett ilyenkor már készülnek átalakítási és lakberendezési tervek is – igény szerint.

Nézzük először is a szóbeli részét: találkozunk személyesen, és részletesen megbeszéljük, hogy milyen igényeknek kell megfelelni az új kialakításnak. Ez egy hosszabb beszélgetés, mely során igyekszem minden elvárásukat feltérképezni. Persze közben az is kiderül, hogy szimpatikus vagyok-e, mert enélkül nem lesz bizalmuk felém, ami pedig az együttműködésünk fontos része.
Ezt követően, lakásvásárlás esetén például szívesen elmegyek Önökkel megnézni a kiszemelt ingatlant, hogy milyen lehetőségeket rejt, hogyan rendezhető be legjobban.

Ezután következik a tervezési szakasz, melynek során – a lakás felmérését követően – készül legalább három átalakítási/berendezési alaprajzi terv-variáció, melyek közül együtt kiválasztjuk a leginkább megfelelőt. Optimális térszervezéssel, akár válaszfalak mozgatásával, élhetőbb otthonok hozhatók létre a család aktuális igényei szerint.

A közösen kiválasztott terv alapján elkészítem a teljes végleges lakberendezési tervdokumentációt.
Mivel munkám során nagy hangsúlyt fektetek a személyes jelenlétre, és a folyamatos konzultációs lehetőségre, ennek kialakításához – igény szerint – elkísérem Önöket a beszerzésre, beépítésre kerülő bútorok, burkolatok, függönyök, miegymás kiválasztására.

A lakberendezési tanácsadás végső árát nehéz előre meghatározni, de vegyünk példákat. Egy 50 nm-es lakás teljes megtervezése például 300.000,- Ft + áfa, amely – ha négyzetméter alapon számolunk – 6.000,-Ft/nm + áfá-nak felel meg. Ennek keretében biztosítok 10 óra személyes konzultációt, melybe az első megbeszélés nem tartozik bele. Minden további személyes jelenlét 8.000,- Ft + áfa/óra. Kisebb vagy nagyobb lakások megtervezése arányosan, és a személyes jelenlét többletigényének megfelelően változik.
Ha a megbízás kizárólag egy helyiségre, például fürdőszoba, konyha megtervezésére vonatkozik, akkor az ár a fentiektől eltérően, a feladat mértéke szerint egyedileg alakul.

 

LAKBERENDEZÉSI és KIVITELEZÉSI TANÁCSADÁS

Ez egy igazi összetett feladat, de a legjobb! Ebben az esetben a saját tervezésű lakások kivitelezésének felügyeletét is vállalom. Nem kötelezően, de igény szerint az általam már ismert és megbízhatónak minősített szakemberekkel.

Több éves vezetői gyakorlattal – higgyék el – értek a folyamatszervezéshez és az ellenőrzéshez. De egy mesterembert nem ezzel lehet megfogni. Hanem azzal, hogy tudom mit jelent a holker vagy a betáp kábel, és nem dőlök be a – számára egyszerűbb – “csókolom, ezt így nem lehet…” kezdetű mondatoknak. De lehet. Mert tudom. És máris partnerként kezelnek. 🙂

Ennek díja az ingatlan helyétől függően, egyedi megállapodás alapján alakul, melyért vállalom, hogy a kivitelezési munkák folyamán telefonon, viberen, e-mailen folyamatosan elérhető vagyok, valamint heti egy alkalommal a helyszínen konzultálok a mesterekkel.