Az 1940-es években épült balatoni villán – kissé elhanyagolt külseje ellenére is – látszott, hogy stílusos épület, és kiváló adottságai vannak ahhoz, hogy egy kis átalakítással gyönyörű nyaralóvá varázsoljuk. Hála annak az ügyes kezű asztalosnak, aki annó arrafelé dolgozott, a ház hatalmas, szépen tagolt ablakokat kapott, melyek art deco jelleget kölcsönöznek az épületnek. A 70 nm-es házban elég rossz elrendezésben három kis szoba volt, és – nyilván valamelyik későbbi tulajdonos megrendelésére -, a bejárattal szembe, a ház közepén került kialakításra a fürdöszoba.

Az átalakítás során egy áthidaló gerendával a teret kinyitottuk és a fürdőszoba a ház hátsó traktusába került áthelyezésre. A nagyvonalúan egybenyitott térben áll a szülők franciaágya, és itt került kialakításra a nappali rész, a gyerekek hálószobája pedig a mellette álló szobába került. A hatalmas ablakok miatt az étkező egész nap napfényben úszik, míg a északi részre helyezett konyha hűvös, így kitűnő helyszíne például a háziasszony által kedvelt lekvárfőzésnek.

Stílusát tekintve a ház a romantikus oldalamat mutatja, a kérés csak annyi volt, hogy a színek legyenek hűvösek. A ház hatalmas spalettái így világoskékek lettek (RAL 5012), a Diegoban vásárolt tapéta és az IKEA fehér bútorai pedig meghatározzák azt az elegáns romantikus stílust, ami nagyon jól illik a ház külső megjelenéséhez. Egy fáradt hét után jó ide megérkezni.

Ilyen volt
Ilyen lett